Германските разузнавателни служби не са разполагали с информация за предстоящата

...
 Германските разузнавателни служби не са разполагали с информация за предстоящата
Коментари Харесай

Шолц: Германските разузнавателни служби не са разполагали с информация за предстоящата терористична атака в Москва

 Германските разследващи служби не са разполагали с информация за идната терористична офанзива в региона на Москва. Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц.

„ Не, само че американските разследващи служби евентуално са имали следи “, сподели Шолц в изявление за вестник Maerkische Allgemeine Zeitung, отговаряйки на въпрос дали немското разузнаване е знаело за проектите на терористите, за които американците са предизвестили Русия.

„ И част от политиката на държавното управление на Съединени американски щати е да предизвестява други страни, когато получат такава информация. Те даже предизвестиха обществено. Още по-жалко е, че тази ужасна терористична офанзива въпреки всичко се случи “, добави канцлерът.

Припомняме, че съгласно Института за проучване на войната,  терористичната офанзива против московския търговски център „ Крокус Сити Хол “ е осъществена от бойци на „ Ислямска страна Хорасан “ и е видим неуспех на разследващите и правоприлагащите органи на Руската федерация. Естеството на офанзивата демонстрира присъединяване на извънредно ислямски терористи в случая, признаци за присъединяване на Украйна не са открити.

Отбелязва се, че обяснението на наличните през днешния ден доказателства от отворен източник „ не изисква някаква по-широка или по-сложна доктрина на конспирацията в или против съветската страна “.

ISW също по този начин означи, че доказателствата демонстрират, че офанзивата против „ Крокус Сити Хол “ е резултат от забележителен неуспех на съветското разузнаване, а не скрит план, иницииран или ориентиран против съветския разследващ уред.

Мозъчният концерн показва прекомерно бавната скорост на реакция на съветските чиновници на реда на случая – чиновниците по сигурността за първи път дойдоха в „ Крокус Сити Хол “ час след началото на офанзивата, макар обстоятелството, че щабът на московската полиция за битка с безредиците се намира на по-малко от три километра от постройката.

Източник – Maerkische Allgemeine Zeitung /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР